Йовчев: Началник на НСО няма да бъде моят заместник

Йовчев: Началник на НСО няма да бъде моят заместник | StandartNews.com

София. "Началник на НСО няма да бъде моят заместник и по никакъв начин няма да участвам в тоя процес. Ще има консултации с президента и ще се съобразим с неговото мнение, тъй като той носи цялата отговорност за тази служба". Това заяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.

 

Така министърът опроверга информацията, че заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов е едно от спряганите лица зашеф на Националната служба за охрана (НСО).

 

В четвъртък ген. Тодор Коджейков, който бе началник на НСО и заместникът му Калин Иванов хвърлиха оставките си. Новината съобщи президентът Росен Плевнелиев и обясни, че двамата имат лични мотиви за своето решение, но не пожела да обясни подробности.

 

Йовчев коментира и акцията в Столична община вчера. „За всичко, което е предприето по случая, имаме достатъчно сериозни основания. Мисля, че една дискусия във вътрешната комисия на парламента би била много удачна. Тогава всички народни представители, които са членове на комисията, ще се убедят, че действията, които сме предприели, са абсолютно необходими и резонни. Друг е въпросът защо по много от сигналите не е работено до момента", каза вицепремиерът.

 

„Има досъдебно производство и постановление на прокуратурата, което ние изпълняваме. Защо точно е преценено да бъде така – това вече е въпрос, който са изяснили колегите и в хода на досъдебното производство, и при обсъждане на съответната акция. Единствено наблюдаващият прокурор може да прецени и да разреши предоставяне на информация по случая", каза Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай