Йотова: Не ругайте треньора пред камерите

Йотова: Не ругайте треньора пред камерите | StandartNews.com

Евродепутатът даде 4 урока за успех на БСП

Евродепутатът Илияна Йотова призова социалистите да спрат с медийните скандали и да работят като един отбор. "Някой направи ли си труда да събере заглавията, които излизат за БСП в последните няколко месеца. Вижте какво излиза – "БСП с двама лидери", "Миков в капана на партийната интрига", "Станишев засенчи Миков", "Приеха поправката анти-Станишев", "БСП тръгна към дъното", "Големият губещ БСП" и така нататък... Всички ги чететем и няма как да не ни трепва сърцето при всяко заглавие, при всеки ред. Как искате с този образ на партията, чиито синове се борят за наследството, да привличаме симпатизанти, да сме интересни на младите, да спрем онези, които са отправили поглед към други партии, да се борим за доверие?! Толкова негативизъм отдавна не е имало в БСП и срещу нея", каза Йотова на своите в зала 1 на НДК.

И продължи:"За политическите ни противници е ясно – трябва да са много глупави, ако не се възползват от тази ситуация.
За нашето самоизяждане – нямам обяснение. Не искам да бъда част от недоизказаното, от недомлъвките и намеците. Затова ще се обърна към моите другари – Ако искате да сме един отбор – не ругайте треньора пред камерите, а седнете кротко на скамейката и споделете, всичко което казвате на журналистите. Иначе ще се усъмня в загрижеността ви!"

"Проведох многобройни срещи с млади хора, членове на нашата партия. И тук в страната, а не малко бяха наши гости в Брюксел. Който ви каже, че нямат интерес, че не се вълнуват от това, което става с БСП не му вярвайте. Не зная, колко съм им била интересна аз, но те ми дадоха няколко сериозни уроци", каза Йотова. И даде 4 точки за успех на левицата:"Първо: да не бъркам желанието им за реализация с кариеризъм; Второ: че сме партньори за промяната на партията, а не са масовка за изборите; Трето: че са участници в реалната политика, а не само цитати в предизборните програми;Четвърто: че трябва да им помагаме не като им определим лидерите по места, а да рекламираме техните мнения, идеи и позиции".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай