Понеделник,

Йончева: Корупцията ограбва националното богатство

От: Агенция Стандарт -
Йончева: Корупцията ограбва националното богатство
A
A
A

Срещата с премиера Кирил Петков и главния прокурор Иван Гешев в Европейския парламент беше изключително ползотворна. За първи път българските институции показаха желание за открит, директен диалог, каза евродепутатът Елена Йончева в "Още от деня".

Мониторинговата група се състои от 14 души, по двама от всяко политическо семейство, което дава възможност за равнопоставеност и обективен подход, добави тя.

По нейните думи България трябва да бъде непрекъснато под наблюдение. Но наблюдението не е самоцел. То е с цел да бъдат въведени работещи механизми в България, които да осигурят върховенството на закона, наличието на медийна свобода, върховенството на правото.

Йончева поясни, че корупцията в България ограбва част от националното богатство. Но корупционни схеми, в които участват силните на деня.

"Вярвам, че България ще направи всичко необходимо, за да изпълни всички препоръки и да има върховенство на закона. Ние не заслужаваме никакви наказателни процедури от страна на Брюксел", заяви евродепутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички