Янко Станев: ДСБ да си прибере вересиите

Янко Станев: ДСБ да си прибере вересиите | StandartNews.com

Реформаторският блок във Варна извърши предателство спрямо БЗНС и СДС, като игнорира техни представители в листата за общински съветници. Без принципни дебати ДСБ наложи кандидатурата за кмет на Чавдар Трифонов, а сега го налага за говорител на РБ. ДСБ да си прибере версиите, защото пречи на развитието на РБ във Варна, те са виновни, че играхме заедно. Това заяви на първата пресконференция след изборите лидерът на СДС Варна д-р Янко Станев.

Според него има моралната-демаркационна лента – Костов и Добрин Митев, която разби Варна. Къде е балотажът, заради който бяха заложени политически кариери, попита риторично Станев, намеквайки за изявлението на Радан Кънев в старта на предизборната кампания и подкрепата на кандидата Чавдар Трифонов. Той посочи и данните, според които кандидатът за кмет на реформаторите е с по-нисък резултат от листата им и през 2013 г. е събрал 17.13% от гласовете, а сега 9.27%.

Лидерът на СДС Варна заяви, че не е доволен от резултатите на партията, която се яви с регистрацията на Социалдемократическата партия и получи 3.15% от доверието на гласоподавателите. В новия Общински съвет влиза Янко Станев, който е водач на синята листа и брат му Валентин Станев.Още не съм решил дали ще стана общински съветник, посочи партийният лидер.Но според него СДС остава в дясно в местния парламент, за да продължи градежът на Варна с още 4 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай