Янев посочи основния проблем за България

Лидерът на "Български възход" коментира "Магнитски"

Янев посочи основния проблем за България | StandartNews.com

Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме много сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно. Трябват реални действия. Това заяви пред журналисти лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев, който коментира актуализирания списък по закона "Магнитски" в САЩ:

"Благодарност за нашите съюзници и партньори, за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те ги виждат. И е нормално съюзници и партньори да подават такава информация към България и към българското общество. Разбира се, става въпрос за законодателство, което е в съответните държави, съответно в САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в ЕС, включително и в България -  държава-членка на ЕС. Тоест, от гледна точка на законодателството, нашият фокус е върху българското законодателство и българската правораздавателна система като такава", каза Стефан Янев, цитиран от БНР.

Усилията за смислена правна реформа трябва да продължат така, че правораздавателната система да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес. Така, че наистина да се създават условия за справедливост и правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона, каза Стефан Янев и допълни:

"Нашата теза винаги е била: сериозна реформа в правораздавателната система, която преминава през промени в Конституцията, каквито са и препоръките на нашите партньори от Европейския съюз. Тези специалисти, които работят в рамките на Венецианската комисия, и техните препоръки са точно в този смисъл. А промените в Конституцията преминават през едно мнозинство, което се нарича в парламента "160 плюс" гласа". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай