Янаки Стоилов: БСП се нуждае от радикална промяна

Янаки Стоилов: БСП се нуждае от радикална промяна | StandartNews.com

Враца. „Създаването на нова лява формация зависи преди всичко от БСП, защото нейна е отговорността да отговори на очакванията на левите избиратели". Това заяви във Враца зам. председателят на червената партия Янаки Стоилов. По думите му БСП се нуждае от радикална реформа, защото ако не е на нивото на своите отговорности, наистина ще се създадат предпоставки за алтернативна социалистическа партия.

Стоилов не вижда смисъл в това да се търси самоцелно раждането на нова лява формация и на това отгоре да се правят социологически прогнози за влиянието на неродения Петко.

По повод обвиненията на Георги Първанов, президент на България 2002 – 2012, за задкулисните решения на управляващите, Стоилов призна, че и на него му се е случвало да търси действителните инициатори и мотиви за някои решения. „Но трябва все пак да се вземе предвид, че БСП не управлява самостоятелно, затова критиките трябва да се отправят и към ДПС", уточни депутатът.

За избирателите си във Враца той разкри в аванс, че в средата на септември се очаква истински десант на властта в центъра на Северозапада. Тогава в града ще се изсипе поне половината кабинет и ръководството на БСП, за да огласят мерките на управляващите за възраждане на региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай