Ядосаха Денков, той отвърна ще пращаме ли войски в Украйна

Според него са се активирали цели фабрики за лъжи

Ядосаха Денков, той отвърна ще пращаме ли войски в Украйна | StandartNews.com

Заради разпространявани от партия "Възраждане" слухове, че България ще изпраща свои военни в Украйна, премиерът Николай Денков заяви днес, че докато е премиер такъв въпрос няма да се обсъжда и няма да бъдат изпращани войски.

"Има политически сили, "Възраждане" е най-ярката сред тях, които действат на принципа "Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията", а дали е добре за хората, не ги интересува", коментира министър-председателят в интервю за БНР.

Според него са се активирали цели фабрики за лъжи: "Вървят атаки по няколко линии. Категорично да заявя, че никога и по никакъв начин не е обсъждано изпращането на войски в Украйна. Докато аз съм министър-председател, няма и да има такова обсъждане. Това са съвсем умишлено разпространявани лъжи, с които се цели да бъдат изплашени хората и да се настроят срещу редовното правителство. ... Това е лъжа, която няма никаква основа. И в предишното служебно правителство, и в настоящето редовно няма обсъждане за изпращане на войска. Това е лъжа, която беше повторена от г-жа Митрофанова, може би тя я индуцира, не знам каква е нейната цел".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Денков даде голямо обещание, зарадва най-много пенсионерите

Премиерът коментира и предстоящия избор на нов български еврокомисар: "Още не сме получили официално писмо, в което ще бъдат описани очакванията на Европейската комисия. Не знаем какви са ресорите. Номинациите се предлагат и се приемат от Министерски съвет, а тъй като подкрепата за кабинета идва от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, очевидно ще има дискусии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай