Възраждане заковали Мараджиев. Разкритието

Стоян Таслаков пуснал сигнала

Възраждане заковали Мараджиев. Разкритието | StandartNews.com

Депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков пуснал сигнала срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Гладоначалникът бе арестуват днес от полицаи с качулки. ГЕРБ нрекоха акцията политическа репресия и поиската оставката на МВР-шефа Иван Демерджиев.

Десетки сигнали съм пускал към полицията заради възможни нарушения. Това заяви Стоян Таслаков от "Възраждане" по време на извънреден брифинг в парламента, предаде БГНЕС.

Специализираната операция срещу Мараджиев е за финансови злоупотреби.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777". Тази фирма няма никаква история и опит, до колкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, заяви още Таслаков.

"ГЕРБ излязоха да защитават неговият областен управител, аз ги съветвам да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предприела действия", каза още Таслаков.

"Мараджиев взима назаем строителни материали, дължи към сметището в Пловдив пари, към кредитори общината има дълг от 7 млн. лв. и се искат още 7 млн. лв. при положение, че Стамболийски е едно от най-бедните населени места. Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само, той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола”, попита депутатът от "Възраждане" и допълни, че сега протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест "това са негови хора".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай