Възраждане със 7 цели в новия парламент

Нормалността в страната трябва да се възстанови незабавно, каза д-р Костадин Костадинов

Възраждане със 7 цели в новия парламент | StandartNews.com

7 цели в новия парламент обяви лидерът на Възраждане д-р Костадин Костадинов на първия брифинг на партията след изборната нощ. Патриотичната партия е голямата изненада на вота за Народно събрание. Тя отвя Мая Манолова и влезе в парламента на мястото на "Изправи се.БГ! Ние идваме".

Първите две големи цели, за която ще работи Възраждане е връщане на нормалността в държавата и възстановяване на доверието на гражданите в институциите и бъдещето на страната, каза д-р Костадинов. По думите му част от незабавните мерки, с които ще се заемат са отмяна на зелените сертификати и всички последвали след него мерки.

„Тези незаконни действия на здравните власти съсипаха голяма част от родния бизнес. Здравният апокалипсис е факт. Демографската криза също. Необходимо е да се възстанови нормалността в държавата. Ако продължаваме така, след 10 години България може и да я няма на картата”, обясни той.

Костадинов допълни, че в новия парламент ще бъдат диалогични, уважавайки избирателите на всички политически партии. Преди това обаче от партията настояват за яснота дали зелените сертификати ще отпаднат.

Четвъртата чел на Възраждане е да не се допусне въвеждане на еврото. Партията е категорично против това. Еврото е пагубно за родния бизнес и граждани, обясни зам.-председателят Цончо Ганев.

„Откакто сме в ЕС ние сме най-бедната държава, а се водим в клуба на богатите. Сега като парламентарно представена партия не можем да позволим финансовата политика по отношение на еврото на 12-годишното управление на ГЕРБ да продължи. Друг проблем, за който са необходими незабавни мерки, е зелената сделка, която е унищожителна за българския бизнес”, добави зам.-председателят. Това е петата цел на партията - да не допусне зелената сделка у нас.

Партията представи и идеите си за решаване на демографския проблем в страната. Шестата й цел е подпомагане на всички двойки с репродуктивни проблеми. Това е едно от първите решения, които могат да бъдат взети, обясни секретарят на „Възраждане-София” Деян Николов.

„Не са необходими много ресурси, а само политическа воля. Има редица европейски държави с добър премер в тази сфера”, допълни Николов.

За незабавна смяна на главния прокурор ще настояват още от партията. Адекватен достъп до правосъдие и разширен обхват на текущия контрол върху висящите дела са седмата цел на „Възраждане”. С тези проблеми ще се захванем незабавно, каза адвокат Петър Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай