"Възраждане" със 7 големи обещания към Добрич

Партията издига инж. Георги Джендов за кмет на града

"Възраждане" със 7 големи обещания към Добрич | StandartNews.com

Инж. Георги Джендов е кандидатът за кмет на град Добрич, издигнат от  “Възраждане”. Кандидатурата му беше обявена тази събота на пресконференция в БТА – Добрич.

Пресконференцията беше открита от Константина Петрова – народен представител в 49 Народно събрание, която представи присъстващите. След нея Георги Георгиев – зам.-председател на „Възраждане“, представи кандидата за кмет, на когото се доверява политическата организация.

Георги Джендов е родом от Добрич. Завършил е  висшето си образование в Технически университет - Варна, със специалност инженер по транспорта.  Заемал е длъжността технически секретар и е изготвял бизнесанализи в една от основните земеделски асоциации в региона, работил е като журналист в голяма земеделска медия.

Инж. Джендов отбеляза, че е натрупал значителен технически опит като ръководител в промишлен завод в Германия и смята да интегрира познанията, за да превърне града, в който е роден и израснал, в едно по-добро място за живеене.

Джендов посочи 7 големи приоритета - спирането на демографския срив чрез данъчни облекчения, които да насърчават раждаемостта; привличането на нови инвестиции; изграждане на висши учебни заведения в града; изграждане на бизнеспарк и облекчаване на административната тежест.

Друга основна цел е изпълнението на проекта за интегрирана транспортна система и ремонт на светофарните уредби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай