Вучков: Няколко полицаи са пострадали при престрелката снощи

Вучков: Няколко полицаи са пострадали при престрелката снощи | StandartNews.com

Полицията е действала по-професионално в сравнение със случая в Лясковец

София. Няколко полицаи са пострадали при престрелката снощи в Горна баня, съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в парламента днес.

Според него е трудно да се каже че са ранени, защото са не са били обстрелвани с куршуми, а със сачми. Психично болният мъж, който е открил стрелбата се намира в МВР-болницата в София.

Полицията е действала по-професионално в сравнение със случая в Лясковец, категоричен бе Вучков.

"Не съм правил никакъв опит да се намесвам в тяхната работа. Единствено помолих директора да действа стриктно, съобразно Закона за МВР - да се употребява сила, оръжие и помощни средства само в случаите на абсолютна необходимост", поясни вътрешният министър.

Министъра обаче не успя да отговори дали са нужни законови промени да се гарантира сигурността на баретите в тези случаи.

Ако са нужни подобни промени, то те трябва да са в закона за здравето, как точно да се процедира в случаи с хора с психични увреждания.

Малко след 19.30 часа в четвъртък бе подаден сигнал на телефон 112 за психично болен мъж, който стреля с газов пистолет, пригоден за сачми. Неговото поведение било предизвикано от конфликт със съседите, пречило му дърво и отделно се скарал с баща си.

Снощи спецполицаи обградиха къщата на психично болния, а баща му им е сътрудничил с информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай