Вучков: Акции на МВР се ползваха за медийни цели

Вучков: Акции на МВР се ползваха за медийни цели | StandartNews.com

"Не отричам, че акции на МВР се използваха за медийни цели. Това повече няма да се случва, защото полицията трябва да събира доказателства под ръководството на прокурора. PR акции няма да се правят, тъй като те могат да се окажат контрапродуктивни. Полицията ще говори само чрез обвинителните актове на прокурора", заяви вътрешният министър Веселин Вучков пред бТВ.

Вучков подчерта, че информацииите за репресирани и безконтролно подслушвани определени обекти по време на първото правителство на ГЕРБ са силно преувеличени.

"Чувам се периодично с Цветан Цветанов, това е нормално. Няма да бъда ничия сянка", подчерта вътрешният министър. Той обяви, че няма намерение ведомството да притежава техника за подслушване. ДАТО няма да се връща в МВР.

"ДАНС в момента, освен че има техника за подслушване, има и полицейска структура, занимава се с контраразузнаване. Агенцията трябва да има само контраразузнавателен профил. Бивши ръководители на ДАНС се чудят тя какво точно представлява", допълни Вучков.

Има дебат дали да има единно външно разузнаване, а не две паралелни. „Не изключвам да има военен елемент в интегрираното външно разузнаване", каза вътрешният министър.

"Критикувал съм много секретаря на МВР Светлозар Лазаров. Има мандат, който не е изтекъл. Не сме водили разговори за подаване на оставка. Няма да водя такива разговори. Той трябва да реши", отсече Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай