Вотът на недоверие се обезмисля, според Бойко Борисов

Вотът на недоверие се обезмисля, според Бойко Борисов | StandartNews.com

Вашингтон. "Вотът на недоверие на практика става безсмислен, но все пак ще се съобразя с Цецка Цачева какво ще ни предложи, тъй като няма смисъл да се продължава агонията на това правителство. Аз се съобразявам със законовите възможности", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов политическата ситуация в страната и призива на Сергей Станишев за оставка на правителствотот след дебатите за вот на недоверие към правителството за фискалната му политика.

"Тук е мястото да кажа, че с цялото си нахалство управляващите са вкарали за утре (бел.ред. - сряда) като първа точка в дневния ред да си изберат за седем години мандат ръководството на Сметната палата, което е недопустимо и аз настоявам, и от ГЕРБ настояваме, този парламент повече да не взима никакви решения, които касаят бъдещето.

Нека да оставят на следващото мнозинство, каквото и да е то, да взима решения", заяви Борисов пред Фокус.

"ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи - тогава. Искам да поздравя всички протестиращи, които една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство. Жал ми е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и не случайно сега цялата вина е прехвърлена на него и на министрите", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай