ВОЛЯ: ВМРО искат затвор за граждани които ги хулят

ВМРО поиска промени в Наказателния кодекс, с които политици да бъдат по-строго санкционирани за обида или клевета срещу свои опоненти или обикновени граждани

ВОЛЯ: ВМРО искат затвор за граждани които ги хулят | StandartNews.com

„Уплашени от нарастващото недоволство на народа, заради лъжите и обидите на ВМРО към българските граждани, парламентарната им група панически внесе законопроект-харакири. За да не бъдат изобличавани техните безобразия в политиката, опитват отчаяния ход да се скрият зад закон“, се казва в позиция на партия Воля.

По-рано ВМРО поиска промени в Наказателния кодекс, с които политици да бъдат по-строго санкционирани за обида или клевета срещу свои опоненти или обикновени граждани.

„С искането да бъдат глобявани и вкарвани в затвора измамниците и грубияните в политиката, де факто осъждат самите себе си. Те са първите, които трябва да бъдат подведени под отговорност, по силата на такъв закон“, казват от Воля.

„Излъгаха българския народ, че ще направят минималната пенсия 300 лева; лъжат, че са против третия пол и Истанбулската конвенция; не осигуриха полицай във всяко село; обидиха с цинични думи българските жени. Само това е предостатъчно да попаднат под ударите на този закон“, пише в позицията на партията на Веселин Марешки.

„Излиза, че всеки българин, който ги хули за неизпълнените обещания и за обидите, трябва да влезе в затвора. Това е нечувана цензура и ограничаване правата на гражданите. Затова ние определяме този проект като закон срещу българския народ“, завършва позицията на Воля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай