Воля се бори за поне двама евродепутати

Приключваме с бюрокрацията и тръгваме из страната да се срещаме с българските граждани, каза Веселин Марешки

Воля се бори за поне двама евродепутати | StandartNews.com

Партия Воля ще се бори да вкара поне двама депутати в Европейския парламент, стана ясно от изявление на лидера на партията Веселен Марешки преди регистрацията на партията в ЦИК за европейските избори.

Попитан, ако той стане евродепутат, ще остане ли празно мястото за зам.-председател на парламента, той коментира: „Празно място няма да остане. Имаме достатъчна дълга листа от качествени хора“.

В отговор на въпрос, ако влезе в европарламента, кой ще бъде неговият заместник в Народното събрание, Марешки заяви: „Не е ясно дали ще ходя в европарламента. Партията ще го реши“. „Последната социология показва, че нашето политическо семейство в Европа е много вероятно да бъде минимум трето в европарламента. Това ще промени Европа доста сериозно“, обясни той.

Попитан какво са си казали с Цветан Цветанов пред ЦИК, лидерът на „Воля“ посочи: „Поздравихме се. Той беше впечатлен, че ние също сме успели да се преборим с бюрокрацията и да се подготвим за регистрация“. Марешки изтъкна, че само за един ден партията му е събрала 2 пъти повече от необходимите подписи.

„Приключваме с бюрокрацията и тръгваме из страната да се срещаме с българските граждани. Да им кажем, че е крайно време в европарламента да изпратим български родолюбци, а не евродепутати безродници“, подчерта той.

В отговор на въпрос ще подкрепят ли искането на БСП за оставка на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Марешки каза: „Не сме разглеждали това тяхно желание. Много е лесно да се издават присъди. Все още правилото за невинност до доказване на виновност съществува в българското право. Би трябвало към всеки един това да е правило“. „Иначе трябва да кажем и Елена Йончева да се оттегли от цялата политика, защото е обвинена за пране на пари“, посочи лидерът на „Воля“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай