Волен плаши със съд Костов и Цацаров

Волен плаши със съд Костов и Цацаров | StandartNews.com

"Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев", категоричен е Сидеров. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод случилото се в петък вечерта, когато заради предизвикан от него скандал и конфликт с полицейски служители, стана ясно, че ще бъде направено искане до главния прокурор за свалянето на имунитета му.

"Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска", допълни той

„Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя и ще водя съдебни дела", закани се лидерът на "Атака", цитиран от Нова ТВ.

Днес Сидеров е в съда по делото за хулиганство на Летище Варна миналата година.

Сидероров си тръгна преди началото на делото заради липса на свободна зала. След влизането в съдебната зала, адвокатите на лидера на "Атака" обясниха, че той не желае да бъде защитаван от тях в негово отсъствие. И въпреки че ход на делото беше даден, и по закон то може да се гледа в отсъствието на Сидеров, адвокатите му напуснаха залата.

Прокуратурата заподозря, че това е опит за протакане на процеса. Съдът в крайна сметка започна разпит на свидетелите както в отсъствието на Волен Сидеров, така и в отсъствието на неговите адвокати.

Извън залата на въпрос по каква точно процедура ще поиска имунитета на главния прокурор, който по закон иска имунитета на депутатите, той обвини репортерите в некомпетентност и обеща да им организира образователни курсове в събота и неделя.

"Това, че цитират моето име, цитират името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия, е клевета, за която ще отговарят тези, които са го направили", настоя Сидеров и нарече журналистите нарече "жалки" и "наркомани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай