Военните готови да разкриват полеви болници

Българската армия реално участва в оказването на тази помощ чрез ВМА и др. военни болници

Военните готови да разкриват полеви болници | StandartNews.com

Въоръжените сили са готови да се включат винаги в помощ на населението, когато има нужда. Ако бъде поискано съдействие от българската армия, то ще бъде оказано, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за готовността на армията в условията на разрастващата се пандемия от COVID-19.

Българската армия реално участва в оказването на тази помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници. Има готовност и за разкриване на военнополеви болници, уточни Каракачанов на следващ въпрос и припомни, че през пролетта е било направено разгръщане на няколко такива болници. По думите на Каракачанов ВМА е осигурила още едно отделение за COVID болни.

Последно снощи си разменихме есемес, в добро състояние е, отбеляза Каракачанов за премиера Бойко Борисов. Той поясни още, че заседанията на правителството са онлайн, така че засега изолацията няма да навреди на работата на кабинета. Към момента не се е налагало да се обсъжда темата за заместник на премиера.

На питане за упреците към МО за разточителност, Каракачанов увери, че политиката на МО е да не харчи повече пари от предвиденото в бюджета за военни разходи и се съобразява с началния план военните разходи да достигнат 2 на сто от БВП. При управление на опозицията за 20 години армията е била поставена в режим на лишения и унижения, отбеляза той. Министър Каракачанов наблюдава днес военните маневри: "Балканска стена 20" на учебния полигон край хасковското село Корен.

Той изтъкна, че това е най-мащабното учение за последните почти 20 години, в което участват близо 700 единици техника, над 2600 военнослужещи, като целта е да се създадат умения на военнослужещите от по-малки подразделения в реални условия. Основната войскова част е 61-ва механизирана бригада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай