ВМРО се регистрираха в ЦИК за евроизборите

От ВМРО обявиха, че всеки е добре дошъл щом иска да подкрепи Ангел Джамбазки

ВМРО се регистрираха в ЦИК за евроизборите | StandartNews.com

ВМРО - Българско национално движение подаде документи за регистрация за евровота в ЦИК, предаде Агенция Фокус. Документите внесоха заместник-председателите на партията Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов, както и депутати от партията.

Пред журналисти заместник-председателят Юлиан Ангелов посочи, че ВМРО се регистрира за самостоятелно участие на предстоящите евроизбори с водач на листата Ангел Джамбазки. Ангелов го определи като най-успешният български евродепутат.

"Нашата цел е да покажем, че ВМРО може да е една от основните политически сили в България. Последните данни от социологическите агенции го показват. ВМРО се бори именно за двама европейски представители в ЕП. Ние сме готови да влезем в битката подготвени. Надяваме се, че патриотизмът, традициите и българщината ще бъдат представени достойно представени в ЕП и българските национални интереси ще бъдат защитавани там от нашите евродепутати", заяви Юлиан Ангелов и посочи, че влизат смело в битката. Той изрази надежда да се покаже нещо ново и българско.

Всеки път единството е ценно, търсихме го докрай между патриотичните формации, каза Искрен Веселинов.

На въпрос дали ще се отрази негативно на Патриотите това, че се явяват самостоятелно, Веселинов посочи, че всеки път единството е ценно. „Ние търсихме това единство до края. Сега тръгваме самостоятелно с друга амбиция да обединим патриотично мислещите хора, след като не можахме да обединим патриотичните партии. Тази битка и тази кауза е добра и смятам, че ще получим подкрепа“, заяви още Веселинов.

Партията внася над 6000 подписа за регистрация в ЦИК. От ВМРО обявиха, че всеки е добре дошъл щом иска да подкрепи Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай