ВМРО отива при Донев, иска борба с циганската престъпност

Дава на премиера концепцията си

ВМРО отива при Донев, иска борба с циганската престъпност | StandartNews.com

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност. Това обяви в своя позиция ВМРО. За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микре, Шумен, с. Сливовик – и общо 4 жертви. Това трябва да бъде прекратено незабавно, заявяват воеводите.

Позицията на ВМРО идва в отговор на престъпления, отнели общо 4 човешки живота само за последните няколко дни. Има две жертви, които по чудо остават живи. Едната е лекарка от Шумен.

Тази пълзяща и лансирана обилно от евролибералните течения циганизация и изкривено разбиране за толерантност спрямо циганите трябва да спрат. Цената е прекалено голяма, категорични са от ВМРО.

„Неслучайно преди 3 години ние от ВМРО изготвихме, с помощта на експерти, Концепция за справяне с несоциализираните цигански групи, приела публичност като Циганската концепция на ВМРО. Документът е внесен в МС през август 2019 г. и още стои в архивите му.

Както и предупреждавахме още тогава, след поредица напълно неразбираеми за нормален човешки ум престъпления, изнасилвания, убийства и гаври, извършвани от представители на циганския етнос, ако не се вземат спешни мерки, ще се стигне до гражданска война. Това още тогава беше въпрос, касаещ националната сигурност. Сега проблемът се заостри още повече от безпрецедентното обедняване на държавата, което само себе си е достатъчен фактор за ескалация на престъпността. А в комбинация с неконтролираните маргинални маси може да доведе до много опасни последици за България”, заявяват още от ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай