Виктор Понта с поздрав към Миков за успех на изборите

Виктор Понта с поздрав към Миков за успех на изборите | StandartNews.com

Видин. Румънският премиер и кандидат за президент Виктор Понта и председателят на румънския парламент Валериу Згоня пожелаха изборен успех на Коалиция БСП - Лява България, съобщиха от червената централа. Двамата се срещнаха с кандидатите за народни представители от Видински многомандатен избирателен район Филип Попов, Ваня Ставрева и Мария Тодорова, които бяха гости на празника на румънския град Маглавит и на Маглавитския манастир вчера. „Пожелавам успех на вас и на Михаил Миков, с когото сме приятели и вярвам в победата ви", каза Понта.

Кандидатите за народни представители обсъдиха перспективите за трансгранично сътрудничество със сенатор Война Флоря, кмета на Калафат Мирча Гуца, чиято община активно работи по трансгранични проекти,  и депутати от румънската социалистическа партия. На срещата Попов е бил категоричен, че двете държави като страни членки на ЕС и като съседи трябва да продължават своето трансгранично сътрудничество и добросъседски отношения.

По време на посещението на делегацията на ПЕС в Китай президентът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с Виктор Понта. Румънският премиер и кандидат за президент покани Станишев да участва в откриването на кандидатпрезидентската му кампания на 20.09.2014 г. в Букурещ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай