Вторник,

Вигенин неволно направи комплимент на Горанов

От: сс -
902
Вигенин неволно направи  комплимент на Горанов
A
A
A

Зам. председателят на парламента Кристиан Вигенин направи неволно комплимент на финансовия министър Владислав Горанов , докато се опитваше да го уязви за философията на бюджета в студиото на Панорама. Горанов се е превърнал в счетоводител, който всяка година само леко прекроява бюджета, заяви депутатът от БСП.  Нама как да се обидя на тези думи, защото да си добър счетоводител е голям комплимент, отвърна му финансовия министър. Аз не съм казал добър, опита се да се измъкне опитният дипломат. Отличен счетоводител съм, ако ми видите дипломата, контрира Горанов и с това сложи точка на словестния спор.

По отношение на идеята на управляващата коалиция работодателите да не плащат първия ден на болничните, Горанов отново заяви, че това е част от новия пакет мерки, одобрен от лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти, които трябва да ускорят темпото, с което се изпълнява управленската програма . На пъпроса кой направи предложението, Горанов направи уточнението, че това не е онзи въпрос Кой.

„30 години народопсихологията на българите не се е променила. Ще си позволя да използвам хубавата българска поговорка - Орташката кобила кучета я яли. С което искам да кажа, че ние не сме готови за истинска солидаирост, защото продължаваме да гледаме на държавата като чуждо тяло, каза Горанов. Той каза, че това предложение не е самоцел и смята че може да бъде отстоявано. Припомни, че броят на болничните рязко нараства около празници и това е начин да се осигуряват малки отпуски.

Всяко непопулярно решение  е и признак на политичаска смелост. Колкото си по-близко до избори и въпреки това взимаш непопулярни решения, то означава, че те не се правят самоцелно, каза още Горанов.

На въпроса кое за него е „повече от същото“, министърът заяви, че за него безспорният приоритет е образованието, и то средното, защото „ние трябва да дадем на децата еднакъв шанс да израстнат в обществот“. Най-лошото е, че през последните десетилетия загубихме най- ценното в едно общество - човешкият ресурс, каза още Горанов и добави: Всеки изживява по своему прехода, но аз съм доволен, че виждам как в основата на обществото има базови ценности, които не са утопични.

Надеждата е важна, ние трябва да мислим само за настоящето, а да сме с погледд в бъдещето, заяви пък Кристиан Вигенин.

Той коментира и днешната новина, че 50 социалисти искат оставката на Нинова, между тях са и двама бивши предсдатели на партията. Има аргуенти, но е можело да постараят повече, каза депутатът и добави, че трябва да се направи преди това детайлен, а не само първоначален анализ на изборите. За нас това не е блестяща победа, но е победа. БСП отвоюва пространство в местната валста, добави той.

Според него Нинова се опитва да представи партията като алтернатива в управлението. Занапред трябва да се търси обща посока, защото ако следващите 6 месеца се занимаваме само със себе си, ще направим огромна услуга на ГЕРБ, каза Вигенин.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички