Вигенин неволно направи комплимент на Горанов

Орташката кобила кучета я яли, заяви финансовият министър по повод липсата на солидарност

Вигенин неволно направи  комплимент на Горанов | StandartNews.com

Зам. председателят на парламента Кристиан Вигенин направи неволно комплимент на финансовия министър Владислав Горанов , докато се опитваше да го уязви за философията на бюджета в студиото на Панорама. Горанов се е превърнал в счетоводител, който всяка година само леко прекроява бюджета, заяви депутатът от БСП.  Нама как да се обидя на тези думи, защото да си добър счетоводител е голям комплимент, отвърна му финансовия министър. Аз не съм казал добър, опита се да се измъкне опитният дипломат. Отличен счетоводител съм, ако ми видите дипломата, контрира Горанов и с това сложи точка на словестния спор.

По отношение на идеята на управляващата коалиция работодателите да не плащат първия ден на болничните, Горанов отново заяви, че това е част от новия пакет мерки, одобрен от лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти, които трябва да ускорят темпото, с което се изпълнява управленската програма . На пъпроса кой направи предложението, Горанов направи уточнението, че това не е онзи въпрос Кой.

„30 години народопсихологията на българите не се е променила. Ще си позволя да използвам хубавата българска поговорка - Орташката кобила кучета я яли. С което искам да кажа, че ние не сме готови за истинска солидаирост, защото продължаваме да гледаме на държавата като чуждо тяло, каза Горанов. Той каза, че това предложение не е самоцел и смята че може да бъде отстоявано. Припомни, че броят на болничните рязко нараства около празници и това е начин да се осигуряват малки отпуски.

Всяко непопулярно решение  е и признак на политичаска смелост. Колкото си по-близко до избори и въпреки това взимаш непопулярни решения, то означава, че те не се правят самоцелно, каза още Горанов.

На въпроса кое за него е „повече от същото“, министърът заяви, че за него безспорният приоритет е образованието, и то средното, защото „ние трябва да дадем на децата еднакъв шанс да израстнат в обществот“. Най-лошото е, че през последните десетилетия загубихме най- ценното в едно общество - човешкият ресурс, каза още Горанов и добави: Всеки изживява по своему прехода, но аз съм доволен, че виждам как в основата на обществото има базови ценности, които не са утопични.

Надеждата е важна, ние трябва да мислим само за настоящето, а да сме с погледд в бъдещето, заяви пък Кристиан Вигенин.

Той коментира и днешната новина, че 50 социалисти искат оставката на Нинова, между тях са и двама бивши предсдатели на партията. Има аргуенти, но е можело да постараят повече, каза депутатът и добави, че трябва да се направи преди това детайлен, а не само първоначален анализ на изборите. За нас това не е блестяща победа, но е победа. БСП отвоюва пространство в местната валста, добави той.

Според него Нинова се опитва да представи партията като алтернатива в управлението. Занапред трябва да се търси обща посока, защото ако следващите 6 месеца се занимаваме само със себе си, ще направим огромна услуга на ГЕРБ, каза Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай