Вежди Рашидов с ключово решение за Турция

Човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин, каза той

Вежди Рашидов с ключово решение за Турция | StandartNews.com

Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. Тя винаги е била инициатор, първа да е и винаги е помагала. В тази ситуация нито бързото реагиране е полезно, нито бавното. Няма нищо по-страшно и по-неконтролирано от природата - така председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов коментира в студиото на "Говори сега" опустошителното земетресение в Турция и Сирия и реакцията на държавата.

"Това са човешки жертви, съдби и от излъчваните кадри на тези детски лица, които са в стрес, няма как да ги забрави човек. Ние сме част от този живот и от тази природа. Смятам, че българската държава ще реагира и реагира, изпратихме хора да помагат", каза Рашидов.

Той допълни, че ще говори с турския посланик у нас Айлин Секизкьок, за да направи свое лично, човешко дарение.

"В момента бих апелирал и тези дни ще направя едно дарение и нека да се обединим - в момента хората имат нужда от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това сигурно ще продължим да помагаме, защото бедствието е много голямо, нечовешко е", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той каза, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка съдба и в нея трябва да се реагира равнопоставено, както към живота на едни, така и към живота на други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай