Вежди предлага БСП да отзове Йончева от Брюксел

Хора като Елена Йончева и Радан Кънев нямат място в Брюксел

Вежди предлага БСП да отзове Йончева от Брюксел | StandartNews.com

„Не разбирам за какво трябва да подава оставка г-жа Цвета Караянчева, познавам я от изборите в Кърджали през 2009 г. до днес, когато тя е един от най-демократичните председатели на Народното събрание - може би БСП иска отстраняването й, защото за опозицията всичко добро трябва да бъде отстранено. Но съм категоричен, че Елена Йончева трябва незабавно да бъде отзована от Европейския парламент заради лъжите и клеветите, с които омърси България. Хора като Елена Йончева и Радан Кънев, чиито амбиции са свързани само с личните им интереси, нямат място в Брюксел. Те не петнят името просто на някоя партия, а петнят името на България – родината, в която всички ние живеем, а това е недостойно и омерзително", заяви депутатът от ГЕРБ  Вежди Рашидов, цитиран от пресцентъра на Комисия по културата и медиите в парламента.

Ето какво още каза той:

"Ако от опозицията са решили да „яхнат” мантрата „Ходи пеша”, то тази реплика е казана на партийно събиране и не е отправена към обществото, а към БСП и към всичко, което се нарича опозиция, която се присламчва към бесилките и ковчезите на протестите, която малтретира майки с деца, замерва българските полицаи с камъни, яйца и павета, която гаси тока в метрото и хвърля в неведение и стрес столичани… А то всъщност дали има нещо, което БСП е направила за нашата държава, или са само претенции и празнословие? БСП има най-малко право да говори за метрото, което е било и е ангажимент и воля на управляващата партия. Такива хора г-жа Караянчева съвсем основателно подканва да вървят без метро.

Политическата истерия на опозицията вече заприлича на мечтата на човек да обязди кон, без през живота си да е виждал това животно.

Ето защо приканвам партията, която издигна Елена Йончева за евродепутат, незабавно да я отзове – и заради клеветите, с които тя омърси България, и заради взетите пари от КТБ, което беше явна кражба на парите на вложителите като мен, за да могат такива като нея да си правят филмчета или да чакърдъкат по площадите в предизборни митинги на БСП, без да си дават сметка, че тези пари не са от личния джоб на банкера, а са и моите пари на вложител, които съм спестил за целия си живот.

Затова искам партията, издигнала Йончева за евродепутат, незабавно да я отзове – такива като нея не могат нито да отправят обвинения за корупция, нито да раздават морал на обществото, а най-малкото да представят българската държава пред света.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай