Вежди получи гневен смс. От кого?

Рашидов се надява утре разумът да надделее над всички

Вежди получи гневен смс. От кого? | StandartNews.com

В последните минути на днешното заседание на парламента председателстващият Вежди Рашидов съобщи на депутатите, че е получил sms от Христо Мутафчиев.

"Пита дали сме нормални, че хората с тояги се събират към парламента. Творците са с тънка чувствителност. Ако ние не седнем и не се разберем и да вземем едно мъдро решение в името на българския народ, народът ще измете всички нас и той ще се събере на кръгла маса като 90-та година", каза Рашидов след поредния провал при гласуването на кандидатурите за председател на НС, предава България Он Еър.

И прекъсна заседанието с думите: "Утре по-мъдри в 10 часа ви чакаме тук".

Личното его, лошото поведение, незачитане на интересите на едно общество, води хората да си мерят характерите. Това е най-вредното нещо за една политика. Така коментира безпрецедентна ситуация в НС председателстващият Вежди Рашидов.

Рашидов каза, че заради това са предложили тази вечер партиите да седнат и да помислят.

"Защото не е толкова просто да абдикираш от съдбата на цял народ. Народът ни е като палитра от много цветове, трябва да седнем всички заедно и от тези цветове да направим един хубав шедьовър", каза Рашидов за БНТ.

Много неща се изпълниха днес, но не се изпълни уважението към народа. Конституцията я минахме като отворена книга, която има само корици, без да влезем в съдържанието, каза още той.

"Ако не може да се сглоби това нещо отиваме на нови избори. За политиците е все тая, но за народа и хората не е добре", каза още Рашидов.

Категоричен е, че ГЕРБ няма да направи отстъпка и е редно, който е победител да му е предостави възможност да бъде председател на НС.

Рашидов се надява утре разумът да надделее над всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай