Вежди изненада депутатите. Уникален подарък за съвестта им (СНИМКИ)

Свитъци, каквито е имало в Учредителното събрание, намериха депутатите на банките си

Вежди изненада депутатите. Уникален подарък за съвестта им (СНИМКИ) | StandartNews.com

Председателят на 48-ото НС изненада депутатите, като в последните часове на парламента им направи уникален подарък, насочен към съвестта им.

Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото НС завари на банката си всеки един от народните представители при пристигането си в пленарната зала. Свитъците бяха чинно подредени на местата им, до пултовете за гласуване.

Оказа се, че това е подарък за спомен от председателя на НС Вежди Рашидов. Но също така и че не е иновация, а възобновяване на парламентарна традиция още от зората на създаването на новата българска държава и парламентарната република.

"Свитъците са по идея на председателя на Народното събрание господин Вежди Рашидов за възобновяване на една традиция, която е започнала с учредителното народно събрание - да се прави такъв общ портрет с всички народни представители и ръководството на Народното събрание", обяви от трибуната водещият заседанието Йордан Цонев.

"Тази традиция по-късно в годините е била прекъсната и председателят на Народното събрание пое инициативата да бъде възобновена от тук нататък. Това е един документ за историята и поколенията", обясни Цонев.

Веднага след това без никакви дебати и спорове пленарната зала гласува декларация, с която осъдиха ескалиращите антибългарски прояви в Република Северна Македония. Гласуваха я 184 депутати, а един от ПП се въздържа.

С документа народните представители настояват властите да предприемат целенасочени мерки за борба с престъпленията от омраза във всички форми и проявления, както и да бъдат разкрити и наказани извършителите на нападението срещу Християн Пендиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай