Велизар Енчев учреди движение "Българска пролет"

Велизар Енчев учреди движение "Българска пролет" | StandartNews.com

Независимият депутат Велизар Енчев учреди движение "Българска пролет" във Велико Търново. На учредителната сбирка в манастира "Св. Никола" в Арбанаси, бе решено Движението за радикална промяна да бъде назовано Българска пролет, пише БГНЕС.

Енчев заяви, че за 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи.

"И поради тази причина ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан. Като никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит, а в последните 6 години начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация – партия, която веднъж беше свалена от властта с масови протести и по един парадокс на съдбата, или заради нашата народопсихология, или заради манипулацията на изборния процес, т. нар. синдром Костинброд отново се възцари за 4-годишен мандат, но този с една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти," заяви Енчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай