Велизар Енчев от ПФ няма да подкрепи кабинета

Велизар Енчев от ПФ няма да подкрепи кабинета | StandartNews.com

София. Депутатът от НФСБ Велизар Енчев обяви в парламента, че по всяка вероятност няма да подкрепи коалицията на малцинството между ГЕРБ и Реформаторският блок, въпреки че формацията, в която членува, заяви подкрепата си за предложения от Бойко Борисов кабинет.

Водещият на „Дискусионно студио" по СКАТ не оспорва факта, че ГЕРБ е победител в изборите и трябва да участва в управлението. Според него обаче Бойко Борисов не трябва да бъде премиер. Патриотът напомни за оставката през 2013 година. "След кървавите февруарски протести правителството на Борисов падна", посочи той. Велизар Енчев смята, че след като Борисов вече се е провалил един път като министър-председател, то той няма право на втори опит и от ГЕРБ е трябвало да предложат друг премиер.

Депутатът от Патриотичния фронт описа министрите на партията, спечелила изборите на 5 октомври, като „класически калинки", които са без какъвто и да е стаж и нямат нужния опит за подобни отговорни постове. Към доводите си той добави и факта, че към Цветан Цветанов в момента се водят дела в съда.

„Хората са отвратени от политиката. Те избират по-малкото зло", добави Велизар Енчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай