Велчев предвижда нова партия от Атака и БСП

Това са глупости, отсече Мая Манолова

Велчев предвижда нова партия от Атака и БСП | StandartNews.com

София. „Отсега трябва да ви кажа, че се гласи нова парламентарна група с известен брой депутати от Атака и депутати от БСП, която ще направи нова парламентарна група, за да може „Атака" вече да е „истинска опозиция", а пък БСП да не бъде упреквана в Европа, че националистите я подкрепят". Това заяви заместник-председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

„Току-що се гласува една точка във вътрешния правилник за работата на Народното събрание, която позволява създаването на нови парламентарни групи. Бяхме против гласуването на тази точка и затова излязохме. Независимо какво искаме и поставяме като въпроси, те си гласуват това, което са решили в тристранката", добави Велчев.

"Това са пълни глупости", коментира депутатът от Коалиция за България Мая Манолова твърдението на Велчев. В кулоарите на Народното събрание Манолова заяви, че очакват разцепление в състава на ГЕРБ и по-скоро това била причината да се даде възможност, съгласно новия правилник, да се правят нови групи в парламента. Така отцепниците от партията на Борисов и Цветанов щели да си създадат своя формация в рамките на НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай