Вебер ни хвали за оградата по границата с Турция

Водещият кандидат на Европейската народна партия Манфред Вебер за председател на Еврокомисията похвали днес България за оградата по границата с Турция...

Вебер ни хвали за оградата по границата с Турция | StandartNews.com

Водещият кандидат на Европейската народна партия Манфред Вебер за председател на Еврокомисията похвали днес България за оградата по границата с Турция.

В южногерманския град Пасау, по време на традиционните остри политически речи в края на карнавала, Манфред Вебер даде оградата по българо-турската граница като добър пример за борба с нелегалната миграция. И бе бурно аплодиран.

„Тази ограда не е хубава, никой не бива да си мисли, че искам нови стени в Европа. Но тази ограда е построена със съгласието на турските власти и с една единствена цел - през тази граница да преминават само онези, които нашите европейски власти и нашата европейска гранична охрана реши, а не мафията и каналджиите!“, обяви Вебер, който е лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент.

„Политиците, които взимат такива решения, трябва да бъдат подкрепени, а не критикувани!“, категоричен бе баварският политик, който миналото лято придружи премиера Бойко Борисов на инспекция по българо-турската граница.

За успокоение на консервативните и дори националистически настроените традиционни избиратели на ХСС Манфред Вебер обеща да прекрати преговори за членство на Турция в ЕС.

„Всички искаме добри отношения с Турция, но нека да е ясно - ако аз стана председател на ЕК, ще инструктирам централата в Брюксел да прекрати преговорите с Турция по присъединяването към ЕС. Турция не може да стане член на ЕС, нека това да е ясно“, каза Вебер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай