Живко Тодоров: В политиката може да стъпиш на мина

Важно е всеки да си върши работата, каза кметът на Стара Загора

Живко Тодоров: В политиката може да стъпиш на мина | StandartNews.com

В политиката има много възможности да се стъпи върху мина, затова трябва много да се внимава. Важно е всеки, който участва в политически живот, да си върши работата съвестно и да внимава. Това каза кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров в предаването „Беновска пита” на Канал 3. Аз също много пъти съм си правил равносметка и съм видял грешките, които съм правил. За синя лампа не бих искал да говоря, но по-скоро бих искал да кажа, че когато човек е във властта, няма много време да прави анализи за своята работа и затова трябва от време на време да се прави равносметка, допълни Тодоров.

За Стара Загора съм си дал равносметката и какво беше грешка и кое не. Завел бях жалби за обиди във Фейсбук, но ги оттеглих, защото безгрешни хора няма. Ремонтите, за които ме упрекнаха един по един приключват. Ще открием и моста, който стана хубав, но създаде много неприятности на старозагорци с движението. Очакваме и до месец в центъра също да бъде приключен ремонтът, за който изпълнителят е виновен и ще понесе своите последствия и глоби. По европейските проекти, ние сме длъжни да търсим най-ниската цена, но ние избираме на база на това, кой може да предложи най-добра цена заедно с най-добро изпълнение, каза още той.

Законодателството в момента не е добро - фирми, които не изпълняват добре европейски проекти, не бива да получават нови. Трябва да има правила, защото има много случаи за фирми, изпълнявали не добре европейски проекти, които в момента пак участват, заяви Живко Тодоров.

Демокрацията трябва да е дотам, до където не застрашава личната свобода на всеки индивид. Например за незаконните постройки - те са ярък пример, че не се обръща внимание, заключи Живко Тодоров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай