Петък,

Важен пробив на Борисов, уговаря ядрено гориво

От: Иван Ангелов, сн. Фейсбук -
11356
Важен пробив на Борисов, уговаря ядрено гориво
A
A
A

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е провел среща с президента на Уестингхаус Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков. Това става ясно от пост на Борисов във Фейсбук.

В поста се казва още:

„ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии.

Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000. Това заявих днес по време на среща с президента на Уестингхаус Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

С колегите Делян Добрев и Валентин Николов уверихме представителите на Уестингхаус, че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество.“


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com