Васил Терзиев: Излезте и гласувайте! Няма да разрешим да откраднат бъдещето ни!

Местната коалиция ПП-ДБ (Спаси София) закри кампанията си за изборите със събитие на НДК

Васил Терзиев: Излезте и гласувайте! Няма да разрешим да откраднат бъдещето ни! | StandartNews.com

Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)” закри кампанията си за изборите на 29 октомври с открито за всички събитие пред НДК. На него присъстваха стотици граждани, симпатизанти, кандидати за общински съветници, кандидати за районни кметове, депутати и лидерите на партиите.

Кандидатът за кмет Васил Терзиев благодари на всички кандидати за общински съветници, на екипа си и на всички софиянци, които са дошли на срещите. “Те отделиха време, за да се видят с нас и да ни зададат всички въпроси, които имаха - и удобни, и неудобни. Те изказаха гражданската си позиция и чуха какво им отворихме. Така ще бъде и след изборите. Само така ще променим София към по-добро. Не трябва да губим тази енергия. Ще я използваме, за да направим така, че този град да бъде управляван по-различно. За да има и друго бъдеще. Да изкореним всичките порочни практики. И ще покажем в следващите  четири години, че София може да бъде по-различна”, заяви Терзиев.

Той призова всички да излязат и да гласуват в неделя. “Балотаж за общински съвет няма и гласуването на 29-и е много важно. Бюлетината с номер 85 е инструментът да реализираме всички политики, за които говорим в последните месеци. За това трябва кмет, много добро представителство в общинския съвет и силен отбор районни кметове. Приоритети ни са видни от 27 юни. Месеци наред бяхме сред хората на София.  Споделихме  идеите си с хората. Проведохме редица кръгли маси, за да намерим по-добро решение на проблемите, които ни очакат. Отделихме и много време на огромните казуси на София - сметосъбирането, “Топлофикация”. Сега искаме само да помолим софиянци да не бъдат безразлични. Това, което ще направим на 29-и октомври, има огромно значение за управлението на нашия град в следващите четири години, а това касае всеки един от нас. Касае родителите ни, касае и децата ни. Така че - гласувайте! И не позволявайте да ви откраднат бъдещето! Отделете този един час, за да упражните най-важното ваше гражданско право”, каза Терзиев.

Той коментира и манипулациите, че гласуването с машини може да промени. “Абсурд е. За да го обясня елементарно - те ви казват, че вашият принтер може да стане печка. Колкото това може да случи, толкова могат да бъдат манипулирани изборите”, заяви Терзиев.

Борис Бонев: Ще сменим порочното управление на града

Борис Бонев - водач на коалицията в листата за общински съветници, изказа същото мнение. “Излезте, гласувайте и не се притеснявайте от внушенията, направени през днешния ден. Това са елементарни манипулации. Затова - номер 85 в неделя”, каза той.

Според Бонев изборите в неделя са исторически за София. “Не всеки ден човек има възможността да премахне едно 18-годишно порочно и позорно за града управление. Ние имаме амбиция и най-важното - сили, да направим промяна. Разбира се, имаме нужда от подкрепата на всеки човек, който не се примирява, че “тук е така”. Който вярва, че този град може повече от това, което му се предоставя през всичките тези години. Ние имаме смела програма, изключително подготвен екип и на 29-и ще започне истинската промяна за нашия град”, заяви Бонев.

Той също благодари на всички кандидати и всички хора, с които се е срещнал в последните месеци. “Ние не се крием от хората - ние се видяхме с много от тях, говорихме и ще продължим да го правим. Листата ни за общински съветници е страхотна и за мен е чест и отговорност да я водя. Нямам никакво съмнение, че като екип - с Васил като кмет, с мнозинство в общинския съвет и с районни кметове - 24 от 24, в следващите 4 години София ще започне да настига своите европейски конкуренти, вместо да изостава, както това се случваше през последните 18 години”, завърши Бонев.

Кирил Петков: София ще е различен град след 4 години

Лидерът на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков обяви, че вярва, че Васил Терзиев е най-добрият кмет, който София може да има. “Аз обичам София, знам, че и той я обича.

Всички знаем, че София ще е различна след 4 години и ще стане един нормален европейски град, с който да се гордеем. Всички атаки към кандидатите ни в София бяха на национално ниво, което идва ясно да покаже, че промяната идва от местната власт. Затова е важно да излезем в неделя и да гласуваме. Така ще направим България различна”, каза Петков.

Христо Иванов: Трябва да обърнем нова страница и да реализираме потенциала на София

Един от лидерите на “Демократична България” - Христо Иванов, заяви, че няма други хора, които могат да реализират потенциала на София. “София може да бъде град с европейски начин на живот и само коалицията между “Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” може да го направи такъв. И трансформацията ще бъде водена от Васил Терзиев. Като мениджър, като честен човек, като човек, който говори езика на бъдещето. В крайна сметка изборът е много прост - искаме ли да обърнем нова страница напред и да реализира потенциала на София или ще затъваме във вечните истории, които преживяваме вече две десетилетия”, каза Иванов.

Атанас Атанасов: Нова политика за справедливо управление

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви, че няма съмнение, че Васил Терзиев ще е новият кмет на София. “Васил, заедно с подкрепата на общинските съветници, ще донесе нова политика. Ще управлява справедливо парите на софиянци и ще вдигне благосъстоянието им”, каза Атанасов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай