Валери Жаблянов: ГЕРБ стояха на власт с неполитически средства

Валери Жаблянов: ГЕРБ стояха на власт с неполитически средства | StandartNews.com

Сливен. Вече няма съмнение къде се крие тайната на вътрешнопартийното единство на ГЕРБ и как се осигуряват гласовете на независимите депутати. Защото помните, че ГЕРБ управлява в малцинство. Крайно време е да стане ясно как тези хора стояха на власт - с неполитически средства. Това обяви пред журналисти в Сливен водачът на червената листа за региона Валери Жаблянов.

Управлението на ГЕРБ започна с премахване на парламентарната комисия за СРС-тата. Още тогава Националният съвет на БСП излезе с позиция по въпроса. Тези хора подмениха Конституцията, превърнаха Народното събрание в обслужват орган на МВР. Такава система в цял свят се нарича полуфашистка, заяви Жаблянов.

Давам примера с независимите депутати като илюстрация на общия принцип на управление, подчерта водачът на червената листа в Сливенско. Той призова председателя на РЗС Яне Янев да обясни поведението си. "Той публично разнасяше информация, а никой никъде не го извика за проверка. Защо не го проверят от какви източници я получава. За 4 документа председателят на нашата партия 4 години го водят в следствието на проверки и разпити. Надявам се скоро да стане ясно и по този въпрос.", допълни още Жаблянов.

От името на всички кандидати за депутати на БСП - Сливен Жаблянов поиска излизането на Цветан Цветанов от политиката, което да бъде съпроводено с незабавното напускане предизборния щаб на ГЕРБ. Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов направиха няколко груби грешки по отношение правата на хората, свободата и демокрацията. Сигурно ги направиха несъзнателно, защото съм убеден, че Борисов и Цветанов никога не са разбирали какво значи демокрация. , уточни водачът на БСП.

Днес сме свидетели как тези хора твърдят, че имат моралното право да се явяват на избори. Едно от големите им постижения беше промяната в съдебната система. Те упражняваха натиск върху съдебната система, кадруваха партийно в нея., каза още червеният водач.

Валери Жаблянов уточни, че няма смисъл ГЕРБ да се оплакват в момента, защото излиза, че те се оплакват от собствените си кадри. "Та нали те използваха прокуратурата няколко месеца след като дойдоха на власт?!", уточни кандидат-депутатът.

Българската прокуратура само констатира фактите и няма какво друго да направи по скандала с подслушванията, освен да констатира фактите. Това явно е било система на работа, а БСП 4 години говори за нея. Това е инструмент на насилие върху свободната воля на гражданите, а скандалът с подслушванията не касае само България. Гаранциите на Бойко Борисов за Цветан Цветанов не струват и пет пари, беше категоричен Валери Жаблянов.

Според общинския председател на БСП в Сливен Деян Дечев, който е втори в червената листа, Цветан Цветанов няма да подаде оставка, защото се нуждае от имунитет. Областният председател на БСП в Сливен Корнелий Желязков призова да се сложи край на пълзящата полицейщина.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай