Вторник,

Валери Симеонов кандидат за президент? Отива на избори с коалиция

От: Стандарт -
Валери Симеонов кандидат за президент? Отива на избори с коалиция
A
A
A

Национален фронт за спасение за България (НФСБ) ще направи коалиция с "Целокупна България" и "Български демократичен съюз – радикали" за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. В сутрешния блок на БНТ Валери Симеонов заяви, че основните принципи на НФСБ с останалите две партии са националните интереси над всичко, над тяснопартийните и личните интереси, нещо, което не се забелязва.

Предното управление водеше до оставки на министри, противял съм се когато се извършват конюнктурни смени, включително и моята оставка идва от върха на пирамидата. 

Симеонов заяви, че НФСБ никога не са сядали на една маса с ДПС, няма и да седнат да разговарят, защото това е една от най-вредните и опасни партии за България в последните 30 години.  По думите на Симеонов идеята за патриотизма трябва да намери реализация чрез по-широк фронт и обединение. Във връзка с решението на ректора на СУ "Свети Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков да се кандидатира за президент и ГЕРБ да го подкрепи. Симеонов коментира, че Анастас Герджиков е скромен, достоен човек, умерен. НФСБ обаче ще издигнат собствена кандидатура за президентските избори. "Издигната е моята личност за кандидат-президент, но все още не е приключило обсъждането", каза още Валери Симеонов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички