Валентин Радев е доволен, че приемникът му е човек от системата

Валентин Радев е доволен, че приемникът му е човек от системата | StandartNews.com

Доволен съм, че на моето място идва човек от системата – така коментира номинацията на Младен Маринов вътрешният министър в оставка Валентин Радев. Продължаваме напред с все по-бързо темпо, бяха пък първите думи на досегашния главен секретар на МВР.

Валентин Радев подчерта, че не се чувства жертва на обстоятелствата, защото по думите му премиерът е взел правилно решение след трагедията край Своге. „Не съм облекчен. Облекчен съм дотолкова, доколкото е посочен като номиниран Младен Маринов, с когото работим прекрасно, и това е продължение на това, което сме правили", категоричен беше Радев.

Министърът в оставка отрече тезата за предсрочни избори заради оставките и каза, че държавата е стабилна. Той коментира думите на лидера на „Атака" Волен Сидеров за заговор срещу премиера с думите: „Не съм фен на конспирациите, вероятно той има повече информация и не мога да коментирам какво казва един шеф на парламентарна група".

„Аз досега съм работил в професионална среда, сега ще ми се наложи да се сблъскам с политически проблеми, но службата ме е научила да посрещам всякакви трудности. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да оправдая доверието на премиера", каза на свой ред Младен Маринов.

В Елхово Валентин Радев и Младен Маринов отличиха служители на „Гранична полиция" за успешната им работа по опазване сигурността на българо-турската граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай