В шест от осемте общгини в Добричко избират кмет

В шест от осемте общгини в Добричко избират кмет | StandartNews.com

Изборният ден в шест от осемте общини в Добричка област започна нормално, информираха от Общинските избирателни комисии. На първи тур кметове си избраха само общините Крушари, където отново кметското място бе спечелено от Добри Стефанов, кандидат на ДПС, и в Балчик, където нов мандат спечели независимият Николай Ангелов. В община Генерал Тошево днес жителите на общината избират между кандидатите на БСП и ГЕРБ. Балотажи има и в 15 села за кметове на населените места. Кандидати на БСП и ГЕРБ са на балотаж още в община Добричка.

Там кметове на населени места се избират в 15 села, като председателят на ОИК Мариян Няголов съобщи, че в пет от селата в комисиите не са се явили по един от членовете, представители на различни партии и те работят с човек по-малко - във Владимирово не се е явил член на Атака, в Бенковски - в секция 6 от РБ, във Ведрина - от ББЦ, отново човек на Реформаторите не се е явил и в Малка Смолница и в Гешаново. Балотаж има и в община Тервел, където кмет се избира между кандидата на БСП Живко Георгиев и Мариана Пасева, издигната от местна коалиция. Балотаж в община Тервел има и в 7 населени места за кметове. Спокойно и нормално е стартирал изборният ден и в община Каварна. Там за кметското място днес дуелът е дамски - между Нина Ставрева, кандидат на БСП и Галя Иванова, издигната от Инициативен комитет. Без проблеми е стартирал изборният ден и в община Шабла, където досегашният кмет проф. Райна Бърдарева, издигната от партия Движение социален хуманизъм, се бори за доверието на жителите срещу кандидата на ГЕРБ и нейн заместник Мариян Жечев. Освен за кмет на общината жителите на селата Дуранкулак и Ваклино гласуват за кмет на населеното място в община Шабла.

Балотажът днес ще определи кой ще е следващия кмет на Добрич. За доверието на съгражданите си се състезаваха в надпреварата дзосегашният кмет на града Детелина Николова, издигната от ПП ГЕРБ, която на първи тур получи 49.05 на сто от гласовете на добричлии и Йордан Йорданов от Реформаторски блок, спечелил на първи тур 19.31 % от гласовете на добричлии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай