В ГЕРБ очаквали реакция от АБВ заради БСП

В ГЕРБ очаквали реакция от АБВ заради БСП | StandartNews.com

В ГЕРБ не са изненадани от оттеглянето на подкрепата на АБВ за правителството. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ. „От конгреса на БСП смятахме, че може да има подобно решение", обясни той.

„Г-н Калфин е един изключително добър експерт", обясни Цветанов по повод работата му като сициален министър. И припомни, че Жозеф Дол – председател на Европейската народна партия, е дал много добри оценки за него при своето посещение у нас.

„Г-н Калфин винаги е ценен повече като експерт, а не толкова като политическо лице", добави той за качествата му.

ГЕРБ не се притеснява дали ще има подкрепа в парламента след оттеглянето на АБВ. „При много от текстовете не би трябвало да имаме проблеми при гласуването. Уверявам ви, че имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява страната", каза той.

Цветанов обясни, че наскоро премиерът Бойко Борисов е изтъкнал фактори, с които може да бъде дестабилизирана страната. Тези „фактори" досега не са си позволявали подобно поведение, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Относно добива на газ в Черно море Цветанов коментира: „Това създава възможност българските потребители да ползват газ от собствени ресурси и така действително ще имаме по-голяма устойчивост".

„Със Закона за енергетиката, който беше приет през 2015, енергетиката вече е на печалба. Което означава, че енергетиката се движи в правилната посока. Бяха предприети действия за диверсификация", подчерта той.

В сферата на енергетиката, която беше посочена като проблемна от АБВ, България стриктно изпълнява задълженията си като страна-членка на ЕС. „Що се отнася до САЩ – те винаги са били наш ключов партньор", коментира още Цветан Цветанов.

Предсрочните избори не са добра опция, но всичко е в ръцете на мнозинството, в управляващите, коментира по-рано пред БНТ Ивайло Калфин. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай