В целта. Политолог каза голямата грешка на Борисов

Коментарът на Първан Симеонов за нови избори и кабинет

В целта. Политолог каза голямата грешка на Борисов | StandartNews.com

Социологът Първан Симеонов изрази в предаването "Панорама" личната си надежда правителство да бъде съставено в рамките на този парламент.

"Рационалният анализ обаче сочи, че това ще стане по-трудно. Трета година се мъчат един друг да се унищожат. Това са крайности. А българинът не е краен. Трябват ни поне още едни избори, за да могат и двата сектора да разберат, че имат право на живот. Те са автентични представители на автентични хора в България. Могат да се конкурират, да се състезават, да се плюят, но ще съществуват един с друг и един до друг", смята той. 

"ГЕРБ остана много дълго на власт.  Това е една от стратегическите грешки на Борисов, който според мен иначе винаги е знаел, че не бива да взема всичката възможна власт. Трябва да остави и някой друг да бъде лош, да има контрапункт. Това пък предизвика много голямо раздразнение, събра сини и червени в един лагер. Станаха културни войни, те буквално не се дишат. Докато се карат, това голямо непредубедено мнозинство, което е далеч от крайностите, е далеч от тях. Така те се отдалечават от народа си. Това ражда много опасни неща", добави социологът.

"Проблемът е, че все си мислим, че ще са поредни избори. Предните три бяха избори за промяна. Някой на три седмици, виждаме го и го правим победител, само и само да е промяна. Последните избори бяха избори за решения. И на следващите избори ако постъпят по същия начин обществото няма да позволи на политиците да правят това, да не си играят", коментира експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай