В София става страшно. Два протеста и 600 трактора на входа

Земеделският протест продължава втори ден

В София става страшно. Два протеста и 600 трактора на входа | StandartNews.com

В София става страшно. Два протеста блокират столицата. 600 трактора от цялата страна се струпват на входа на София за втория ден от протеста на зърнопроизводителите. В същото време в центъра се очаква мощен протест на енергетици и работници във въгледобива, организиран от синдикатите.

Събирателният пункт на тракторите ще бъде на бул. „Ботевградско шосе“.

Очаква се да пристигнат 600 трактора от цялата страна, като те ще пътуват цяла нощ, обясниха организаторите.

На жълтите павета ще се проведе национален-митинг протест под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!” То се органзиира от синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в комплекса “Марица Изток”, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ – КТ “Подкрепа”, Федерация “Енергетика” към КТ “Подкрепа”, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад “Св. Александър Невски”, ще премине по ул. “Оборище”, ул. “Г. С. Раковски”, бул. “Цар Освободител”, бул. “Княз Александър Дондуков”.

Протестният митинг ще започне в 12 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет. В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България.

След приключването на синдикалния митинг, ако исканията на земеделците не бъдат изпълнени, тракторите ще бъдат придвижени до сградата на правителството.

Протест на земеделските производители се проведе в цялата страна вчера. Блокада имаше на повече от 40 важни пътни точки и гранични пунктове.

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай