В ГЕРБ смутени от агресията над журналист

Не разпознавам хората от видеата, които посягат. Дано полицията ги хване, казва Новаков

В ГЕРБ смутени от агресията над журналист | StandartNews.com

"Изпитвам физическа непоносимост, всеки път когато някой посяга жена. Нито един от достойните хора на събитието не би дал нареждане да се блъскат жени и журналисти пред 100 камери, които го снимат", коментира пред бТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод вчерашната агресия от провокатори към журналисти.

"Аз не познавам тези провокатори, никой не е давал заповеди да се блъскат жени. И протестиращи минаваха през огражденията, явно организацията не е била достатъчна. Не е имало умисъл. Но се пропускаха и протестиращи", разкри Андрей Новаков.

"Смутен съм от това, което се случи. Не разпознавам хората от видеата, които посягат. Дано полицията ги хване, за да видим кои са", допълни евродепутатът.

"Това е национална конференция, която всяка партия прави. Щеше да е провокация, ако бяхме направили форума на Орлов мост", каза още той.

"Ние не сме охранителна фирма, в цената на наема беше и охраната. Събитието не беше направено на място за провокация, там не се е протестирало. Очаквахме да дойде такава група, но не и че ще има инциденти. Организаторът има отношение, но в конкретния случай всичко е поверено на охранителите", разкри Новаков.

"От думите на Борисов разбрах, че не е вкопчен във властта", разкри Новаков.

На премиера му тежи да вижда полицията да дели българи от българи. Ако се стигне до оставка, това ще се реши на Коалиционен съвет.  Но това не е човек, който лесно може да се замени", коментира Андрей Новаков и заяви, че за Европа и света протестите са нещо нормално: "400 са били разрешителните за протестите само в Брюксел пред изминалата година", каза той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай