Уволниха ключов чиновник от ГЕРБ, замесиха и името на Борисов

Става дума за директора на "Общински пазари" в Пловдив Запрян Тодоров

Уволниха ключов чиновник от ГЕРБ, замесиха и името на Борисов | StandartNews.com

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров освободи директора на "Общински пазари" Запрян Тодоров. Заповедта е била връчена във вторник.

"Няма мотиви за освобождаването ми. Разбрах, че имало много хора, които чакат за поста. Да са живи и здрави", коментира Тодоров пред plovdiv24.

Обиден е, защото кметът не му е казал в очите, че ще бъде освободен, а новината му е била съобщена от служител на "Личен състав".

"Напускам ГЕРБ. Харесвам лидера Бойко Борисов и заради него бях в партията, но в тази обстановка няма какво да правя", каза още той.

Запрян Тодоров е сред учредителите на ГЕРБ, член е на ГЕРБ Предприемачи и отговаря за район "Южен". Беше назначен за директор на общинското дружество преди 4 години, в началото на мандата на предишния кмет Здравко Димитров.

"Когато постъпих, всички пазари, с изключения на един, бяха незаконни. Успяхме да ги узаконим и сега всички СПО са законни. Вдигнах оборота на предприятието над 1,8 милиона лева, а приходите с около 200 000 лева годишно повече. Дано новият директор успее да постигне тези показатели", каза той.

Запрян Тодоров смята да се посвети на частния бизнес и да се върне към ресторантьорството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай