Уникалният ход на Борисов. Разкритие на Огнян Герджиков

В тази много тежка политическа ситуация

Уникалният ход на Борисов. Разкритие на Огнян Герджиков | StandartNews.com

Бившият премиер професор Огнян Герджиков се изказа за Бойко Борисов и решенията му:

"Продължаваме промяната" няма да предадат избирателите си. Имат своя законодателна програма, защото са убедени, че страната се нуждае от редовно правителство и работещ кабинет. Ако вторият мандат стигне до тях, ще разговарят с бившите си коалиционни партньори." 

По думите му България вече е влязла в една политическа въртележка, която продължава вече година и половина: "Не ми се иска да вярвам, че отказа на тази партия да участва в преговори за съставяне на правителство с ГЕРБ ще бъде пречка, която не може да бъде преодоляна. Те постъпват национално отговорно, като заявяват, че са готови да преговарят с абсолютно всички. В подобни моменти трябва да се постъпва точно така", обяви Герджиков.

"През няколко месеца има нови избори и парламенти. Не може така да продължава. Трябва да се стабилизира страната, защото се намираме в трудни икономически условия, породени от войната в Украйна и други фактори. В такива случаи трябва да се мисли по- отговорно и глобално". Борисов, който има изключителен политически нюх, е напипал правилния тон и прави това, което е нужно, заяви още бившият премиер:

"Това беше подето и от "Български възход". ДПС също заяви ,че е отворена за всякакви предложения. Останалите партии обаче разсъждават тясно партийно и смятат, че ще загубят своя електорат". В тази ситуация могат да помогнат и журналистите, смята Огнян Герджиков. 

"Много години съм бил рамо до рамо със Соломон Паси в политиката. Той е изключително иновативен човек, с много качества. Може да е полезен. Познавам по- малко Плевнелиев". Оставането на служебното правителство на Гълъб Донев е вариант, който не е лош, отбеляза Герджиков. "Той доказа, че има качествата да бъде премиер. Направи за кратко време добри и необходими за България неща. Този вариант би могъл да бъде работещ" Има риск при нови избори, избирателната активност да отбележи нов връх с отрицателен знак, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай