Понеделник,

Удържа ли думата си Слави за проектокабинета?

От: СТАНДАРТ -
3107
Удържа ли думата си Слави за проектокабинета?
A
A
A

Удържа ли думата си Слави за проектокабинета? Дори тези, които не го харесват, трябва да признаят: да, удържа я.

Заяви, че няма да внася проектокабинет без подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". И не внесе. Въпреки лицемерието и предателството.

Да, направи го след президентския указ с номинация на Пламен Николов, но го направи. Забавянето не бе негов каприз. А по простата причина, че "Демократична България" му отговори чак във вторник. Кабинетът на Слави бе ясен още миналата седмица. Двете т.нар. партии на протеста знаеха министрите и имаха достатъчно време да ги обсъдят. Ако бяха отговорили до петък, най-вероятно Пламен Николов щеше да върне празна папка на Радев. А не парламентът да влиза в юридически главоблъсканици какво и как да се гласува, за да продължи рулетката за кабинет.

Изненада ли Трифонов партиите? Да, изненада ги. Най-вече с това, че държи на думата си.

Зарече ли се да победи ГЕРБ? Зарече се. Днес е водач на единствената партия, била ГЕРБ на избори.

Каза ли, че няма да допусне партии, които не са спечелили избори, да определят министри? Каза! И не го допусна. В момента яко го хейтят за това.

Обяви ли, че никой не може да му извива ръцете? Обяви го. И по тази причина днес го мразят.

Обеща ли да каже как се правят преговори у нас? Обеща. И хората му разкриха, че Христо Иванов искал да одобрява премиер, министри и всички шефове на важни ведомства. А Мая Манолова настоявала ИТН да лъже Иванов с обещания за постове. Огласиха как пред камерите "партньорите" им са за диалог, а иначе никой не иска да сложи подписа си до другия. И всички искат само едно - власт.

Повтори ли няколко пъти, че не се страхува от избори? Повтори. Те чукат на вратата и паниката на т.нар. партии на протеста плюс БСП, които неистово смятат как да реализират трети мандат, е видна.

Хулите и атаките амбицират ли Слави? Да, амбицират го. Няма спирка, каза Трифонов на 1 август. Така че, ако Манолова, Иванов или Нинова още вярват, че все пак ще прилъжат "Има такъв народ" за преговори по третия мандат и гласове за избор на кабинет, бъркат. Със сигурност Слави ще удържи и тази своя дума - да не ги подкрепи.

В момента политическите врачки се надпреварват да смятат колко гласове губи от поведението си "Има такъв народ". Но като нищо ще се окаже, че бъркат. И Слави става не по-слаб, а по-силен. А партията му още по-сплотена.

Арогантни или не, с рязък език или не, хората от ИТН заявиха, че са различни. И удържаха на думата си. Те са различни от останалите политици точно защото не се крият зад купешки фрази и измамни обещания. А с това и цялата злоба върху тях стават все по-симпатични.

Още повече, че докато истинските политици дърпат като хиени късовете на властта, дори и неосъществената, дори виртуалната, Ку-ку Бенд на Слави докосна сърцата на всички българи с уникална песен за силните жени, които прославят България с олимпийските си медали. Защото това са истинските неща.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички