Турски депутат даде ценен съвет на Евросъюза. Засяга и България

Турски депутати посетиха новата джамия в Кърджали и централната църква "Свети Георги“

Турски депутат даде ценен съвет на Евросъюза. Засяга и България | StandartNews.com

Не да критикува България и Турция за мигрантския натиск, а да даде още повече подкрепа за двете държави. Този съвет отправи към Европейския съюз председателят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално събрание на Турция Джелялетин Гювенч, който гостува в Кърджали.

Заедно с 26 депутати, членове на комисията, той е на посещение в района, където се запозна със социалната, икономическата и политическа обстановка, уточнява БНР.

Нелегалната миграция притеснява Турция, която иска да предотврати всички действия в тясно сътрудничество със страната ни. За справяне с мигрантския натиск тя е предприела сериозни мерки, една от които е увеличаване полицейския състав по границата. Тези мерки са в полза не само на България, но и на европейските държави, каза председателят на комисията Джелялетин Гювенч.

"Вместо Европейският съюз да критикува нашата държава, трябва да осигури още повече подкрепа на нашите две страни, за да се справим с този проблем, защото тази борба е много трудна и близките държави трябва да работят много сериозно".

В Кърджали членовете на вътрешната комисия на Великото национално събрание на Турция се срещнаха с кметовете на всички общини в областта и с представители на ДПС.

Според кмета Хасан Азис двустранните отношения са много добри, което е предпоставка за инвестиции и разкриване на работни места.

"Турция е като една добра икономическа база и основа и търсеща зона за разширяване на своите инвестиции, а Кърджали и България - като зона, която търси инвестиции".

Турските депутати посетиха новата джамия в Кърджали и централната църква "Свети Георги“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай