Тук са на власт аналогови хора, от тях светът бяга

Това коментира Иво Мирчев от ДБ

Тук са на власт аналогови хора, от тях светът бяга | StandartNews.com

Докато чаках своя ред в предаването тази вечер, си помислих, че сега трябва да говоря единствено истината, защото предния Ви гост - Ревизоро, каза толкова лъжи, че се почувствах неудобно. Вече никой не вярва на тези хора. Каквото и да каже Рeвизоро, никой не му вярва. Обвиненията срещу икономическия министър, че бил източил язовира, за да се снима с него, не е държавническо, не е сериозно, не е правилно. Това е същото като обясненията за кюлчетата от Бояна. 

Това коментира в ефира на бТВ Иво Мирчев от Демократична България.

Дигитализацията на държавната администрация не е само да се спести чакането по опашки на хората. Тя означава добри чужди инвестиции и прозрачност на институциите. Дигитализация и електронно управление обаче не се прави от аналогови хора. А ние наблюдаваме точно това през последните години. Аналогови хора се опитваха да дигитализират страната и да въвеждат електронно управление. Дали наистина са го правили или просто са се опитвали да претакват едни пари, това е съвсем друга тема, посочи той.

Основните технологични инвеститори от години заобикалят България. Казвам го, защото това са най-смислените инвестиции с най-висока добавена стойност. В момента в световен мащаб това е най-смисленото, което може да направи една страна. Майкрософт искаше да дойде у нас, но не дойде. Тесла, Гугъл - всички бягат от нас. Тези компании просто не вярват, че у нас може да се прави такъв бизнес и няма кой да ги привлече, посочи той.

Държавата нехае по този въпрос. Там не се вълнуват от високи технологии, защото се занимават с магистрали, с крадене на пари от язовири. Да, тези неща трябва да се строят, но не на тези цени, посочи той.

Бизнесът трябва да може да прави бизнес. Трябва да има спокойствие, че бизнеса ще бъде свободен да си работи нормално без да плаща, без корупция, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай