Цветанов: Трябва да продължим започнатото в образованието

Цветанов: Трябва да продължим започнатото в образованието | StandartNews.com

Пловдив. "Много е важно да продължим това, което започна правителството на ГЕРБ в сферата на образованието. Връзката между професионалното образование, учебната практика и реалната практика на учениците". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на откриването на кръгла маса на тема „Добри практики за подобряване на качеството и резултатността на професионалното образование и обучение в България". Тя се провежда този уикенд в Пловдив по инициатива на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Цветанов обясни, че по този начин страната ни може да се доближим до нивата на Германия и Австрия по отношение на младежката безработица. „В България тя е 28%, което ни изправя пред огромно предизвикателство. Професионалните училища, при политиката за децентрализация, могат да бъдат успешни в работата си с общините и бизнеса на местно ниво. Очаквам тук да бъдат очертани и много законодателни инициативи", продължи Цветанов.

„Хубаво е една партия да мине и през опозиция, за да види какви слабости е допуснала, когато е била управляваща. Тази кръгла маса има огромен смисъл, защото тук на първия ред има директори на училища от цялата страна, които станаха депутати от ПП ГЕРБ и вече реално могат да формират политики и да участват в приемането и прилагането на тези политики", категоричен бе Цветан Цветанов.

Във форума участват както представители на ГЕРБ от законодателната и местната власт, така и представители на браншови организации в сферата на образованието, промишлеността и бизнеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай