Цветанов: Слаба информираност- сред причините за спрените проекти

Цветанов: Слаба информираност- сред причините за спрените проекти | StandartNews.com

Една от причините за спирането на европейските проекти е слабата информираност по тях. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. И изтъкна, че "всяка обществена поръчка е правена в съответствие с българското законодателство"

"Премиерът не слага под съмнение процедурите, които са приключили, а просто показа ясната политическа воля, която е демонстрирана от правителството. Трябва да се оптимизира дейността по процедурите, за да се гарантира прозрачността, която от информационна гледна точка не е осъществена нормално и не е достатъчна", отбеляза Цветанов.

И през 2009 г. правителството на ГЕРБ всъщност възстанови доверието на Брюксел, коментира Цветанов и изтъкна, че по време на управлението на БСП също е имало спрени поръчки.

Правителството е стабилно. "Няма да се поддадем на никакви предпоставки за дестабилизиране на страната", добави той. И изтъкна, че има много сериозни предизвикателства пред стабилността и силата на ЕС.

Цветанов коментира и бежанската криза. Може да се очакват 4 милиона бежанци и има потенциална опасност от засилване на потока, стана ясно от думите му.

До момента аз не съм чул в някоя от тези процедури да има нарушение, дефект или корупционна практика, каза по-рано вицепремиерът Томослав Дончев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай