Цветанов: Ще се гласува възможният бюджет

Цветанов: Ще се гласува възможният бюджет | StandartNews.com

Бюджетът, който днес се гласува в пленарна зала за следващата година, е възможният бюджет и, разбира се, някои от предложенията ще останат без покритие, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Ние от групата на ГЕРБ също внесохме предложения, които са отхвърлени в комисията по бюджет, но не правим драма от това, а се съобразяваме с възможностите на държавата. Знаете, че дефицитът от 3% трябва да стане 2% за 2016 г., припомни депутатът. Проведохме кратък разговор с президента Георги Първанов и с г-н Румен Петков от АБВ и смятам, че все пак, запазваме конструктивен диалог, отговори той на въпрос на медия. По този начин сме много по-полезни и за парламента, и за държавата. В момента имаме сериозна парламентарна подкрепа за стабилността на правителството с премиер Бойко Борисов, категоричен бе той. И продължи: полагаме максимални усилия за постигане на политически консенсус, въпреки различията. Но знаете, че конструкцията на парламентарното мнозинство и правителството са под напрежение. Засега показваме една сериозна здрава основа и съм убеден, че ще продължим и занапред така, защото се водим от националните интереси, на фона на съседни държави, където има сериозни притеснения.

Европа днес е много по-различна, отколкото преди една година, добави той. Не смятам, че една реформа може да бъде възпрепятствана от определени лица и призовавам всички, които ще участват в гласуването на промените в Конституцията да се водим от това как да укрепим институциите на България и всеки един да бъде достатъчно градивен в оценките, които дава, коментира Цветанов активизацията на РБ около съдебната система и скорошните скандали. И да намалим напрежението, което може да възникне в предстоящите дни преди гласуването в НС на конституционните поправки, препоръча той

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай