Цветанов: Подписваме коалиционното споразумение до 25 януари

Цветанов: Подписваме коалиционното споразумение до 25 януари | StandartNews.com

Приоритет за ГЕРБ в началото на политическата 2016 година ще бъде изчистване на коалиционните отношения с Реформаторския блок (РБ). Това председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Неделя 150" по БНР. И изтъкна, че коалиционното споразумение с РБ трябва да бъде подписано до 25 януари.

„И аз съм убеден, че с това, което са подготвили колегите от Реформаторския блок, ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група в Реформаторския блок. И оттам вече ще бъдем с много по-чисти тези и с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да правим и да реализираме. Разбира се, ще разчитам много на парламентарната група на Патриотичния фронт, на АБВ, защото това са парламентарните групи, които преди година сформираха парламентарното мнозинство", обясни Цветанов.

Въпросът за въвеждането на електронно гласуване ще бъде сред основните при предоговаряне на коалиционното споразумение, категоричен бе той.

„Днес повече от всякога при всичко, което се случва в Европа, с миграционния бежански поток, смятам, че трябва действително да бъдем един остров на стабилност в региона, в който живеем", отбеляза бившият вътрешен министър.

Цветанов коментира и двете показни убийства, станали в столицата през последните дни. "Убеден съм, че служителите от МВР ще положат максимални усилия да се направи цялостен анализ и да се стигне до разкриването на извършителите на двете тежки престъпления от последните дни", каза той.

„Докато разследването не приключи не е коректно да направим странични заключения, защото не сме запознати с обстоятелствата и фактите, които биха могли да допринесат за извършването на престъпленията", посочи още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай