Цветанов отхвърли искането на Реформаторите

Цветанов отхвърли искането на Реформаторите | StandartNews.com

Няма субект, който да поставя условия на ГЕРБ, ясен бе той

"Смятам, че това е несъстоятелно. Всичко това, което сме направили преди една година, сме се ръководили от рационалните интереси. Днес не смятам, че трябва да коментираме емоционалните изказвания на когото и да било". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов  и така отхвърли варианта за подписване на актуализирано коалиционно споразумение с партиите от Реформаторския блок, които подкрепят правителството

 Днес в декларация Движение "България на гражданите", БЗНС, СДС, Народна партия "Свобода и достойнство" и БНД обявиха, че това е едно от условията им да дадат още шест месеца подкрепа за кабинета.

"Когато сме направили взаимните компромиси, за да направим стабилно правителство, за да можем действително да стабилизираме държавата и да правим политики, които да са полезни за обществото, е несериозно да излезеш и да си тръгнеш", посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

Зам.-председателят на ГЕРБ обяви, че в политиката в момента няма субект, който да поставя условия на партията. Това се отнасяло както до партиите от Реформаторския блок, които обявиха, че за момента продължават да подкрепят правителството, така и за ДСБ, откъдето пък посочиха, че техни депутати биха подкрепили предложения на мнозинството в парламента, но при определени условия. "Ние смятаме, че трябва да водим разумни и много прагматични разговори, които да не ни отклоняват от общите цели, които сме си поставили – стабилно правителство и реализиране на цял управленски мандат", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай